zondag 4 december 2016

De eerste week van december 2016


De week van Sint 2016

 Diploma ontvangen om als trainer te kunnen werken bij digisterker.


Lana heeft een tweede plek gehaald bij gymwedstrijden in Winterswijk. Prima gedaan.



Voor de Sint heeft Levi een surprise van Noortje gekregen. Levensgroot.



Na de verkiezing van Trump als president is de wereld in verwarring. De beurzen krabbelen echter op. Donald geeft de economie een boost. Amerika moet weer groot worden en werk moet door Amerikaanse bed Diploma ontvangen om als trainer te kunnen werken bij digisterker.rijven worden gemaakt. Werkloze Amerikanen zien banen in het verschiet. Gaat dit ook in ons land gebeuren als Wilders de verkiezing gaat winnen?
Hans de Boer van de werkgevers roept de overheid op om veel geld te investeren in grote projecten.

Artikel uit de Tubantia van 3 december.

In Nederland overheerst de economische school die gelooft dat je aan de hand van kwantitatieve modellen, gebaseerd op historische data, de economie kunt sturen. Het 'maakbaarheidsdenken'. Hoogduin: ,,Als je zo redeneert, heeft de overheid de plicht die kennis op te vragen en te streven naar, bijvoorbeeld, volledige werkgelegenheid." In zijn ogen frustreert een sturende overheid de economische groei alleen maar. Helemaal binnen het huidige, gefragmenteerde politieke landschap, waarin coalities niet een duidelijke ideologische lijn kunnen uitzetten. Met als gevolg onsamenhangend beleid.

Veel burgers reageren op deze onzekerheid door zich in de armen te storten van populisten. Die suggereren makkelijke oplossingen te hebben: 'Weg met de euro', 'Grenzen dicht'.

Die laatste ontwikkeling fascineert Harry Garretsen (54). ,,Zelden ging het zo goed in Nederland als nu, maar de onvrede is enorm." Garretsen is hoogleraar internationale economie in Groningen. Ik zoek hem op in zijn werkkamer in het Duisenberg-gebouw in de wijk Paddepoel. Wat er aan de hand is, zegt hij, is dat Hoogduin deels gelijk heeft. ,,De onvoorspelbaarheid is toegenomen. Er zijn structurele veranderingen gaande en de mensen voelen dat intuïtief aan."

Hoe zien die veranderingen eruit? Essentieel: door de globalisering en de razendsnelle technologische ontwikkelingen staat arbeid onder druk. Garretsen: ,,Waar verdienen we over twintig jaar ons geld mee?" Niet alleen banen, hele professies verdwijnen. Dit overkomt niet alleen laag opgeleiden. ,,Zelfs een radioloog kan overbodig worden. Dat is nieuw. Werk wordt niet per se schaars, maar onzeker."

We leven op een breukvlak. ,,En in het debat hoor ik maar twee reacties", zegt Garretsen. ,,Die van D66 en hun bondgenoten: wees flexibel, zet de grenzen open, wordt kosmopolitisch. Of die van Trump, Wilders en de Brexiteers: protectionistisch, grenzen dicht. Voor Nederland, een handelsland bij uitstek, is dat laatste heel onwenselijk."

Er is een middenweg, zegt de hoogleraar. Dat is het verhaal dat de PvdA had moeten vertellen. ,,Omdat de markt het niet snel genoeg doet, moet de overheid zorgen voor beter onderwijs, voor bijscholingsmogelijkheden, eventueel voor een tijdelijk basisinkomen. Zodat we optimaal voorbereid zijn op die nieuwe werkelijkheid. Daar is een sterke overheid voor nodig."

Garretsen vindt het onbegrijpelijk dat uitgerekend in een tijd waarin de klassieke verhouding tussen 'arbeid' en 'kapitaal' nieuw moet worden gedefinieerd, de vakbonden en de sociaaldemocratie het laten afweten. In zijn vakgebied is dat gevoel van urgentie er wel. Ook zijn studenten, afkomstig uit verschillende landen, begrijpen de processen die internationaal gaande zijn. Zij beseffen dat hun 'arbeidsbiografie' er heel anders uit zal zien dan die van hun ouders: met meer breuken, vaker een verandering van werkomgeving, een heel ander type banen. ,,Mogelijk zijn dat banen waarvan we nu nog niet weten dat ze over een tijd bestaan. Net als we dat 30 jaar geleden niet wisten over banen die nu vanzelfsprekend zijn."

Dat is wat ik leer van deze gesprekken: het gaat niet om een procent meer of minder. Het gaat om veel meer: om de fundamentele angst geen greep te hebben op je toekomst. Met die angst leven tegenwoordig veel mensen, benadrukken Hoogduin en Garretsen. Dat maakt burgers onzeker. Wie die zorgen wegneemt, is in de politiek spekkoper.


De overheid heeft weinig visie in haar beleid.
Zijn er in de toekomst nog wel banen voor iedereen?
Zullen we niet moeten nadenken over een basisinkomen?
De overheid wantrouwt haar burgers door overmatige controle.

Jan Terlouw hield een pleidooi in DWDD over vertrouwen in de politieke leiders. Dat is nu ver te zoeken.
 




Eerste week Noordwijk


Eerste week in Noordwijk

Vrijdag 22 juli in 's middags vertrokken naar Noordwijk. Corrie en Henk Brussee zijn al vroeg in Winterswijk gearriveerd.

Corrie en Henk Brussee

Wat ze niet weten is dat ze vrijdag na de fietsvierdaagse in Winterswijk gehuldigd worden. Dit jaar fietsen ze al voor de 35ste keer mee in de Winterswijkse f4d. Voorheen was dit de fietstocht van Gerdy van Noort.


Vrijdagmiddag Mirjam en Lana en Levi naar camping het Wieskamp gebra cht.
Op weg naar de camping

Een heel leuk huisje.


Voorspoedig aangekomen in Noordwijk en in de Botter in Noordwijk gegeten.
Smaakte als vanouds.
Boulevard Noordwijk

Annie houdt kasboek bij.

Op zaterdag een fietstocht gemaakt door o.a. de duinen bij Noordwijk.
Duinen bij Noordwijk

Zondagmorgen hardgelopen van Noordwijk naar Katwijk en door de duinen weer terug. Heerlijk weer.
Hardlopen in de duinen


Tour de France is afgelopen. Winnaar Froome heeft de sterkste ploeg. Ik heb geen enkele rit gevolgd, alleen de samenvattingen. De reden is dat de ploeg van Froome zo sterk is dat er gen spanning is. Daarom is een korte samenvatting meer dan genoeg. Er gebeurt tijdens een rit zo weinig dat kijken echt verloren tijd is.
Berichten over aanslagen volgen elkaar in hoog tempo op. In Kabul 81 doden bij een zelfmoordaanslag. Ook in Duitsland twee aanslagen door asielzoekers.

Coup in Turkije wordt door iedereen sterk veroordeeld en dat is een goede zaak. Erdogan neemt van de coup meteen de gelegenheid te baat om tegenstanders uit te schakelen. 21.000 docenten ontslagen, meer dan 3000 rechters ontslagen en duizenden politiefunctionarissen. Erdogan roept de noodtoestand uit en wijst in dit verband naar Frankrijk. Maar in Frankrijk volgt geen bijltjesdag voor krititische volgers van de staat. Dit in tegenstelling tot Turkije.
Wie Turkije wil begrijpen, moet beseffen hoe belangrijk termen zijn als eer, martelaarschap en vaderslandsliefde. Dan is (lands)verraad een ongekende overtreding.
Nederlands van Turkse komaf hebben niet of nauwelijks kritiek op de handelwijze van Erdogan. Een teken aan de wand?
Erdogan stuurt binnnenkort vluchtelingen naar Europa om de Europese Unie te destabiliseren. Europa houdt de buitengrenzen niet goed gesloten. Een ramp volgt op termijn.

Nederlandse Turken leven mee: zie artikel Tubantia.
Spanning
De spanning loopt op sinds Erdogan zijn politieke vijand Gülen als brein van de mislukte coup bestempelde. Het bewind voert in Turkije een zuivering door: het ontslaat mensen die banden zouden hebben met zijn beweging.
Bedreigd
In Twente zouden sympathisanten bedreigd zijn. In deze krant vertelden twee vrouwen dat hun mannen niet meer naar hun eigen moskee durfden en vrijdag waren uitgeweken naar de Marokkaanse moskee in Enschede.
Karahisar noemt het triest als dit werkelijk zo is, maar ook onnodig. "Hier is iedereen welkom". Zelf zegt hij bij het massaal bezochte vrijdaggebed niet gemerkt te hebben dat mensen uit de Gülenbeweging zijn weggebleven; er waren 400 mensen. "Hier komen altijd alle stromingen bij elkaar. Ik heb geen verschil gemerkt." Ook op deze internetsite verschenen dergelijke reacties.
Pleidooi
Het moskeebestuur houdt nu - zoals eerder al direct na de staatsgreep - een pleidooi 'om het hoofd koel te houden'. Daarbij ergert het Karahisar dat in media het beeld wordt geschetst dat moskeeën achter Erdogan aanlopen. "Wij zijn niet de lange arm van Erdogan. Een moskee is om te geloven, niet om politiek te voeren. Wij roepen niet op tot protest; niet voor, niet tegen."
Begrip
Karahisar noemt het wel begrijpelijk dat er ook hier spanning tussen Turkse groepen bestaat. Hij vraagt daar begrip voor. "Want het is heel erg wat er is gebeurd. Mensen zijn op zoek naar antwoorden. Er zijn ook veel doden gevallen. Die spanning waait over van Turkije naar hier. Wij wonen hier, maar hebben ook een hart voor Turkije. Velen komen daar vandaan, zijn er geboren. Of hebben er familie. Of gaan er op vakantie. Maar dat betekent niet dat wij ons niet verbonden voelen met Nederland. Als je als Nederlander naar Canada bent geëmigreerd, leef je denk ik ook mee met Nederland als hier iets vreselijks gebeurt."

In 2014 gaf Erdoğan een toespraak waarin hij beweerde dat er "nergens in de wereld, ook niet in Europa, een vrijere pers is dan in Turkije".
De lange arm van Erdogan bewijst dat de Nederlandse Turken door de Turkse staat worden beïnvloed. Diyanet (sinds 1979 Islamitische Stichting Nederland, 146 moskeeën onder gezag Turkse overheid, 400.000 aanhangers), Milli Gӧrüs (Islamitische Federatie Nederland, 41 moskeeëen en 30.000 aanhangers in Nederland), Suleymancilar (Stichting Islamitisch Centrum nederland 1978, nadruk op koranonderwijs) worden gesteund en gefinancierd door Ankara. De Gülenbeweging (verschillende stichtingen, nadruk op onderwijs, bedreigd door aanhangers erdogan) wordt gezien als de aanstichter van de couppoging. De aanhangers worden als verraders gezien. De vrije pers in Turkije moet je dus met een korreltje zout nemen.

Bericht uit camping het Wieskamp Winterswijk

Goed bezig Mirjam!

Op 31 juli een bloemetje gelegd bij het graf van Brammetje en de ouders van Margreet en Rien Borsboom.





Daarna op bezoek bij Margreet en lekker gegeten.



Mirjam gaat op 1 augustus naar Zwitserland met Jaime.


Marco is getrouwd en dit wordt gevierd met een barbecue.

Maandag 1 augustus een fietstocht gemaakt door de duinen bij Noordwijk.
Warme chocolade melk in Noordwijkerhout.
Na het eten langs het strand gewandeld.


De week van Sint 2016


De week van Sint 2016

 Diploma ontvangen om als trainer te kunnen werken bij digisterker.


Na de verkiezing van Trump als president is de wereld in verwarring. De beurzen krabbelen echter op. Donald geeft de economie een boost. Amerika moet weer groot worden en werk moet door Amerikaanse bed Diploma ontvangen om als trainer te kunnen werken bij digisterker.rijven worden gemaakt. Werkloze Amerikanen zien banen in het verschiet. Gaat dit ook in ons land gebeuren als Wilders de verkiezing gaat winnen?
Hans de Boer van de werkgevers roept de overheid op om veel geld te investeren in grote projecten.

Leven op een breukvlak

WIERD DUK PEILT DE STEMMING | Deze week: onder economen

Waar gaat het met de economie naartoe? ,,Er zijn structurele veranderingen gaande."

Het gaat goed met de Nederlandse economie, zegt Mark Rutte. Diederik Samsom zegt het hem na. Commentatoren erkennen: de coalitie van VVD en PvdA heeft een 'knappe prestatie' geleverd. Het land is uit de crisis.

Maar buiten de Haagse bubbel voelen mensen dat niet. Mensen klagen dat ze nauwelijks kunnen rondkomen. Anderen dwalen al jaren door 'flexibele' baantjes. Sommigen vrezen dat de 'echte' crisis nog moet komen, 'want internationaal gereputeerde economen waarschuwen daarvoor'. Mensen zijn bang voor de toekomst. Hoe zit dit?

Aan een Amsterdamse gracht zetelt monetair econoom en hoogleraar Lex Hoogduin (60). Zijn medewerkster brengt koffie, Hoogduin legt uit. Hij begrijpt de frustratie van veel burgers. ,,Het is slecht voor de reputatie van de professie als economen de mist ingaan met hun voorspellingen."

Dat is gebeurd: welke econoom zag de laatste crisis aankomen? Een handvol. De liberale Hoogduin staat bekend om zijn afwijkende opinies. Hij vindt dat de overheid zwaar moet afslanken en veel minder economische ambities moet hebben. Politici die denken met banenplannen en belastingverhogingen de economie te kunnen sturen, verkopen in zijn ogen illusies. ,,Economie is geen exacte wetenschap. Het aantal onvoorspelbare factoren is veel te groot."

In Nederland overheerst de economische school die gelooft dat je aan de hand van kwantitatieve modellen, gebaseerd op historische data, de economie kunt sturen. Het 'maakbaarheidsdenken'. Hoogduin: ,,Als je zo redeneert, heeft de overheid de plicht die kennis op te vragen en te streven naar, bijvoorbeeld, volledige werkgelegenheid." In zijn ogen frustreert een sturende overheid de economische groei alleen maar. Helemaal binnen het huidige, gefragmenteerde politieke landschap, waarin coalities niet een duidelijke ideologische lijn kunnen uitzetten. Met als gevolg onsamenhangend beleid.

Veel burgers reageren op deze onzekerheid door zich in de armen te storten van populisten. Die suggereren makkelijke oplossingen te hebben: 'Weg met de euro', 'Grenzen dicht'.

Die laatste ontwikkeling fascineert Harry Garretsen (54). ,,Zelden ging het zo goed in Nederland als nu, maar de onvrede is enorm." Garretsen is hoogleraar internationale economie in Groningen. Ik zoek hem op in zijn werkkamer in het Duisenberg-gebouw in de wijk Paddepoel. Wat er aan de hand is, zegt hij, is dat Hoogduin deels gelijk heeft. ,,De onvoorspelbaarheid is toegenomen. Er zijn structurele veranderingen gaande en de mensen voelen dat intuïtief aan."

Hoe zien die veranderingen eruit? Essentieel: door de globalisering en de razendsnelle technologische ontwikkelingen staat arbeid onder druk. Garretsen: ,,Waar verdienen we over twintig jaar ons geld mee?" Niet alleen banen, hele professies verdwijnen. Dit overkomt niet alleen laag opgeleiden. ,,Zelfs een radioloog kan overbodig worden. Dat is nieuw. Werk wordt niet per se schaars, maar onzeker."

We leven op een breukvlak. ,,En in het debat hoor ik maar twee reacties", zegt Garretsen. ,,Die van D66 en hun bondgenoten: wees flexibel, zet de grenzen open, wordt kosmopolitisch. Of die van Trump, Wilders en de Brexiteers: protectionistisch, grenzen dicht. Voor Nederland, een handelsland bij uitstek, is dat laatste heel onwenselijk."

Er is een middenweg, zegt de hoogleraar. Dat is het verhaal dat de PvdA had moeten vertellen. ,,Omdat de markt het niet snel genoeg doet, moet de overheid zorgen voor beter onderwijs, voor bijscholingsmogelijkheden, eventueel voor een tijdelijk basisinkomen. Zodat we optimaal voorbereid zijn op die nieuwe werkelijkheid. Daar is een sterke overheid voor nodig."

Garretsen vindt het onbegrijpelijk dat uitgerekend in een tijd waarin de klassieke verhouding tussen 'arbeid' en 'kapitaal' nieuw moet worden gedefinieerd, de vakbonden en de sociaaldemocratie het laten afweten. In zijn vakgebied is dat gevoel van urgentie er wel. Ook zijn studenten, afkomstig uit verschillende landen, begrijpen de processen die internationaal gaande zijn. Zij beseffen dat hun 'arbeidsbiografie' er heel anders uit zal zien dan die van hun ouders: met meer breuken, vaker een verandering van werkomgeving, een heel ander type banen. ,,Mogelijk zijn dat banen waarvan we nu nog niet weten dat ze over een tijd bestaan. Net als we dat 30 jaar geleden niet wisten over banen die nu vanzelfsprekend zijn."

Dat is wat ik leer van deze gesprekken: het gaat niet om een procent meer of minder. Het gaat om veel meer: om de fundamentele angst geen greep te hebben op je toekomst. Met die angst leven tegenwoordig veel mensen, benadrukken Hoogduin en Garretsen. Dat maakt burgers onzeker. Wie die zorgen wegneemt, is in de politiek spekkoper.


 
 Diploma ontvangen om als trainer te kunnen werken bij digisterker.

Sinterklaas gevierd bij Mirjam met Lana en Levi
Op school kreeg Levi een presentje van Noortje. Een levensgrote surprise.





zondag 24 juli 2016

De week van Nice

De week van Nice

Op 14 juli op de dag van de Franse feestdag wordt een aanslag met een vrachtauto gepleegd. Meer dan 80 doden en tientallen gewonden. De caminion rijdt in op een mensenmassa die gekeken hebben naar een vuurwerkvoorstelling.
De dader verkende enkele dagen voor de aanslag de route.

Aanslag met een vrachtwagen. Dader doodgeschoten door politie.

Abbas en Meryam Akbhari komen op Nederlandse les. Ze zijn afkomstig uit Afganistan.
Wim, Abbas en Meryam

Meryam, Annie en Abbas

Geruchten...
Jaime Eykman is aan het schilderen bij een klant en dan komt het gesprek over die vrouw van de bakker die meegedaan heeft bij het programma All You Need is Love. Jaime toont interesse en dan vertelt de mevrouw dat die vrouw een brief geschreven heeft naar het programma, op t.v. geweest is en dat die vrouw toen al een ander had.
Jaime heeft vertelt dat de zaak toch wel iets ander lag en dat hij recht van spreken had, omdat Mirjam zijn vriendin is. Zo zie je maar weer... Gertjan Dondergoor zegt dat Mirjam een ander had, terwijl hij zelf met een vriendin van Mirjam een raatie had. Nog sterker...die vriendin was zelfs mee naar Zwitserland.
Geruchten... zo zie ja maar weer hebben een lang leven.

In deze zelfde week weer een aanslag in Turkije en vijf politieagenten zijn in Dallas doodgeschoten. Aanleiding was de dood van een zwarte Amerikaan die door een politieagent was doodgeschoten.

Op 15 juli is er sprake van een militaire coupe in Turkije. Erdogan roept de mensen op om massaal de straat op te gaan. Nu, enkele dagen na de staatsgreep, blijven de vragen komen. Wie pleegde nu eigenlijk de staatsgreep? De militairen? Of is een een meesterlijk plan van Erdogan om op deze manier zijn macht en invloed te vergroten. Veel Turken zien in hem immers nu een held.
Hij is democratisch gekozen en vervolgens overtreedt hij alle democratische regels door niet welgezinde journalisten, parlementariërs en mensen die tegen hem zijn op te sluiten en te bedreigen met gevangenisstraffen.
Meer dan 6000 daders zijn gearresteerd. Vragen blijven!

Erdogan houdt grote schoonmaak na mislukte coup

Militairen in Turkije deden in de nacht van vrijdag op zaterdag een poging de macht te grijpen. De staatsgreep mislukte. Bij de confrontaties tussen bevolking, politie, leger en de coupplegers zijn zeker 265 doden gevallen. De Turkse president Erdogan heeft gezegd dat de regering de controle terugheeft. Hij en zijn aanhangers kregen zaterdag het verwijt de couppoging aan te grijpen om zich te ontdoen van tegenstanders: ruim 2800 militairen werden opgepakt, 2745 rechters en officieren van justitie zijn van hun taak ontheven.

17 juli: Het laatste nieuws: Erdogan honoreert de vraag van het volk: "doodstraf voor de coupplegers". In plaats te verwijzen naar de rechtbank wil Erdogan de doodstraf weer invoeren. De wil van het volk. En...tegenstanders van zijn beleid worden op deze manier de mond gesnoerd.
Is de Turkse bevolking echt zo te paaien?

17 juli: Twee jaar geleden is de MH17 neergeschoten.
Nabestaanden noemen de namen van de overledenen.

Weer agenten in de de VS neergeschoten. Verdachte doodgeschoten.


Deze week de tent weer op gezet voor de kleinkinderen.

Basten en Brent in de tent!

Samen een rooster maken

Zondagavond niemand in de tent.

Het rooster voor de volgende week ligt al weer klaar. Het wordt mooi weer. Dinsdag gaan we naar het openluchtzwembad in Vreden.
Zwembad Vreden

zondag 17 juli 2016

Eerste week van juli 2016

De eerste week van juli 2016

Onderstaande tekst is van Mirjam. Heel trots op haar ontboezemingen.
Lana 4 en 12 jaar

Musical groep 8 Julianaschool
Afscheid groep 8 2016

Afscheid groep 8

Lieve Lana,
Maanden voor je 4 jaar werd vroeg je regelmatig wanneer je nou eens naar de JuleLANAschool mocht.
Je had er zin in. Ik als mutserige emo-moeder,die er toen je nog een baby was al moeite mee had als je een grotere maat luiers nodig had,moest wel ff een traantje wegpinken.
Je hebt het altijd erg fijn gevonden op school. Wel maakte je je vaak druk om dingen; Waar moet ik plassen? Tante Monique kan mij niet ophalen uit school,want ze kan met 1 arm niet met Basten en mij de straat oversteken!
Voor je naar groep 3 ging; Maar ik kan nog niet schrijven!
En bij het proefdraaien in een hogere groep zou de juf indien je je huiswerk niet af zou hebben,ze je botten wel kunnen breken. Je nam dit oh zo serieus.
Tijdens je schooltijd zijn er op het thuisfront hele verdrietige dingen gebeurd. Mama die heel ernstig ziek was, de scheiding van papa en mama en het faillissement. Hoe moeilijk dit ook allemaal voor je was,op de JuleLANAschool was alles normaal en vertrouwd en kon je je zorgen ff "vergeten".
Groep 8 is voorbij gevlogen,met allemaal bijzondere momenten. Het kamp,uit eten bij de Wok, met de hele klas op school slapen. En gisteren als afsluiting de eindmusical. Wat hadden jullie een waanzinnig leuke klas en wat was het een geweldige afsluiting.
Vanmorgen zijn jullie door de hele school uitgezwaaid.
Je vindt het jammer om deze klas en school te verlaten,maar je hebt ook zin in het nieuwe avontuur. Van de oudste van de JuleLANAschool nu als "brugsmurf" naar het GKC.
Ondanks dat je een onzeker meisje bent,ben je heel erg gegroeid de afgelopen tijd. Je bent aan de volgende stap toe. En je kunt meer dan je denkt!
Destijds ben ik zo bang geweest dat ik dit moment niet mee zou kunnen maken. Gisteravond zocht je regelmatig oogcontact met me.Hoe dankbaar
ben ik nu,dat ik erbij ben!
Dochterlief,ik zou je in een doosje willen doen,je beschermen tegen het leven. Maar je zal moeten dansen in de zon en leren vechten in de regen.
Lieve Lana,ik ben er trots op dat ik jouw mama mag zijn en ik hou heel veel van jou❤️
Dikke kus van mama




Groep 8 Wilhelminaschool verlaat de school.

https://www.facebook.com/kwsWinterswijk/videos/1054200061325778/

Aanslag in Bagdad. 291 doden en vele gewonden. De regering is corrupt: een minister geeft de lichamen pas vrij als er betaald wordt!

Hugo Borst schrijft een open brief aan staatssecretaris Van Rijn. Hij legt hierin de vinger op de zere plek. Protocol terrorisme van de overheid en managers. Als je alles opschrijft, kun je geen fouten meer maken. Want...je doet alles zoals het hoort. Zorgmedewerkers worden tureluurs en zou het nu eens echt veranderen?

Open brief van Hugo Borst
Op 7 juli wordt deze brief geplaatst in het AD en o.a. Tubantia. Tegelijkertijd wordt er een lijst gepubliceerd van instellingen die onder de maat zijn. Ook Stichting Sensire met een zorginstelling is geplaatst in categorie 3.

7 juli 2016
Wat een gezellig begin van de vakantie moest worden eindigde in het SKB.
Levi heeft vanmiddag bij het strandbad een flinke smak gemaakt.
Aangezien Levi op een dusdanige manier de "weg" kwijt was stuurde de huisarts ons door naar het ziekenhuis.
Hier zou Levi dan een nachtje moeten blijven.
Maar "gelukkig" blijkt er na de scan alleen sprake te zijn van een flinke hersenschudding. En mag Levi gewoon naar huis om daar te herstellen.
Levi in het SKB voor onderzoek

zondag 3 juli 2016

De week van Brent

De week van Brent Sikking
Zondag 28 juni:
Aanslag vliegveld Istanboel
41 doden en honderden gewonden bij een aanslag in Turkije. De zesde aanslag in korte tijd. Turkije kent 25.000 IS sympathisanten en dat is niet veel op een bevolking van 78 miljoen mensen. Wel heel erg zorgelijk. De toeristische sector krijgt grote klappen.

Shock en spijt

Daags na het referendum schrikken veel Britten. Ze hebben spijt van wat hun proteststem teweegbrengt of willen een herkansing. Vooral jongeren voelen zich benadeeld. Een internetpetitie om de klok terug te draaien, wordt door ruim vier miljoen mensen getekend, maar is kansloos. Deze petitie voorziet in een herkansing als de opkomst lager zou uitvallen dan 60 procent. Maar het opkomstpercentage is 72 procent. Een tweede Brexitreferendum wordt afgewezen door premier Cameron, die zelf moet opstappen.
Bekendste Bregretter(een samentrekking van Britain en 'regrets', het Engelse woord voor spijt) is nota bene de oud-hoofdredacteur van de altijd fel eurosceptische schandaalkrant The Sun, Kelvin MacKenzie. Hij betuigt publiekelijk spijt omdat economische neergang en banenverlies nu serieus dreigt. Maar honderdduizenden anderen zijn juist blij met de uitslag. Engeland is beter af buiten de Europese Unie, vinden ze. Een tweede Brexit komt overigens wel; op het EK voetbal. Engeland verliest met 2-1 van IJsland.

Een leuke column in de Tubantia over:

En dat is allemaal angst

COLUMN door Angelique Kunst

Negers zijn heel vaak gevaarlijk, met een mes of een pistool. En kijk ook maar uit voor Joden, ook al spelen ze mooi viool.
Heerlijke tekst. Gaat het vast gewéldig doen op internet, qua reacties. Ik hoor Sylvana Simons (om de negers) en Geert Wilders (om de Joden) al in koor protesteren, bien étonné de se trouver ensemble. Maar voor ze naar de rechter stappen: ik citeer hier een liedje van Robert Long uit 1974, dat al de hele week door mijn hoofd speelt omdat het zo'n razend actueel refrein heeft: En dat is allemaal angst, allemaal angst, de allergrootste schreeuwers zijn dikwijls het bangst.
Het kwam door ons dagelijkse ochtendoverleg van afgelopen week. Het stond elke dag opnieuw bol van bangigheid.
- De tunnel in Nijverdal zat dicht vanwege de zoveelste storing. Het veiligheidssysteem is namelijk nogal hypergevoelig.
- In de steengroeve van Winterswijk is een bijzonder fossiel gevonden. Waarschijnlijk een van de laatsten, want er mag niet meer gegraven worden. De eigenaar wil eerst de veiligheidsrisico's inventariseren.
- Je kunt je privébeveiligingscamera aanmelden bij de politie. Als er dan iets engs gebeurt bij jou in de buurt kunnen jouw opnames helpen de dader te pakken.
- Tien Franse theaterpistolen en een jachtgeweer, bedoeld voor een theaterstuk in Diepenheim, mochten Nederland niet in. Ze oogden te gevaarlijk.
- Op de Sallandse Heuvelrug zijn teken aangetroffen die je een dodelijke hersenvliesontsteking kunnen bezorgen.
- Drie meisjes in Oldenzaal zijn zo bang voor vechtpartijen en pilletjes in hun drankje dat ze niet meer uit durven gaan en nu maar hun eigen feestje houden.
- En dan heb ik het nog niet over de vluchtelingen, de aanslagen, de bodemvervuiling door de Akzo en de financiële markten na Brexit. Allemaal angst, allemaal angst. En waarvoor? Volgens onderzoek van het CBS zijn 9 van de 10 Nederlanders gelukkig. We worden ouder dan ooit en blijven steeds langer gezond. Het aantal mensen dat slachtoffer wordt van een misdrijf daalt al jaren.
- Maar de allergrootste schreeuwers willen dat niet horen. Die zien overal dreiging. Ze doen niet aan relativering of humor, maar eisen keiharde maatregelen, absolute garanties en meedogenloze straffen om risico's uit te bannen die kleiner zijn dan de kans dat je de Staatsloterij wint.
- Wat een watjes. Wat een angsthazen. Doe niet mee! Maak een spannende bucketlist voor The Summer of Living Dangerously in Twente. Hierbij een paar stoutmoedige suggesties: een wandeling over de Sallandse Heuvelrug met blote benen. Een stiekem ritje door de tunnel in Nijverdal als het systeem er weer eens uitligt. In het donker naar een Tyrannosaurus rex zoeken in Winterswijk. Picknicken bij een zouthuisje van de Akzo. En tot slot de kroeg in met een stel vriendinnen om hagelsteen dronken te worden van de gin-tonic. En vergeet vooral niet om daarbij af en toe een stukje Robert Long te zingen:
Van tomaten krijg je puistjes, van veel koffie wordt je rood.
Van sigaretten zieke longen en van leven ga je dood.
En dat laatste is waar, da's helemaal waar.
't Klinkt misschien wel lullig,maar toch is 't waar.
Maar 't kan nog jaren duren dus niet van dat bange.
Heb je angst voor morgen, dan moet je vandaag gaan hangen.
Dit wordt The Summer of Living Dangerously in Twente
@AngeliqueKunst

 30 juni Brent Sikking wordt 11 jaar.



Zaterdag volgt het feestje van Wessel en Brent. Zie onderstaand filmpje.

https://www.facebook.com/monique.sikking?fref=ts


Annielies heeft een zoon Wesley Jan Kemper


maandag 27 juni 2016

De week van Brexit

Week van Brexit

Maandag 20 juni staat in het teken van een coloscopie, een darmonderzoek. Vanaf zondag niet meer eten, wel veel drinken en op zondagavond een liter "vieze"  vloeistof en maandagmorgen ook een liter. De darmen moeten leeg zijn. Maandagmorgen de wekker op 5 uur gezet.
Om 08.30 uur op het SKB zijn, om 09.30 vindt het onderzoek plaats en om 11.30 komt Annie me weer ophalen. Het is goed gegaan en heb met een roesje het hele onderzoek kunnen volgen op het scherm.
's Middags al weer een rondje hard gelopen. Dinsdagmorgen m'n fiets naar de fietsenmaker gebracht: Er moet een nieuwe ketting en tandwielen geplaatst worden. Sinds de vorige keer van vervanging ruim 20.000 km gefietst.


Woensdag wordt Joke Okken 65 jaar.

Joke 65 en lekker uit eten met de Okkens. Foto: Arnoud Okken.
Joke neemt op 7 juli afscheid van haar school en gaat met pensioen. We hebben een uitnodiging gekregen.
Juf Joke met pensioen op 7 juli

Donderdag de dag van de waarheid.


Cameron gaat stemmen en verliest en stapt op.

UK verlaat de Europese Unie. Niet gedacht. De discussie voor en tegen is ontaard in scheldpartijen. Niemand heeft het gehad over de feiten. Nu zal blijken wat de gevolgen op langere termijn zijn.
Zal Schotland uit het Gemenebest stappen?
In de volgende dagen komt de ontnuchtering. Veel ouderen hebben voor een vertrek gestemd en de jongeren dachten dat het een gelopen race was: dus niet.
Ouderen zitten veel minder op sociale media.
Misschien denken de ouderen nog aan het roemruchte Great Brittain. Maar die tijd is voorbij. Zal Schotland en Ierland uit de UK stappen?
Nicola Sturgeon (Schotland)


Nigel Farage de leider van Leave gebruikt misleidende informatie en benadrukt de grote bemoeizucht van Brussel.

Nick Farage (Leave)
De gevestigde orde heeft te lang achterover geleund en gedacht dat het toch wel goed zou komen: dus niet.
Jongeren vinden het onbegrijpelijk en in de stad Londen is  80 % van de inwoners voorstander van blijven in de EU.

Boris Johnson (Leave)


Toch moet de EU (Brussel) veranderen. Geen dwingende regels tot in het absurde willen opleggen. Annie Schreier verwoordde het goed: Burgers moeten geen last van ons hebben, maar profijt.

Gevolgen zijn tot nu toe dramatisch. De beurzen dalen fors. Pensioenfondsen hebben het dan extra moeilijk.



Wilde achtervolging in Winterswijk.

Aangehouden dader


Deze week het boek gelezen van Marcial Hernandez over Geert Wilders.
Marcial, voormalig officier in het Nederlands leger,  en uitgezonden op verschillende missies in o.a. Afghanistan.

Hij wilde zich aansluiten bij de PVV. Deze partij wilde in zijn ogen iets doen aan de achterstand van het leger.

Het loopt uit op een bittere teleurstelling en het boek Geert Wilders ONTMASKERD geeft een onthutsend beeld van de PVV.
Volgens Marcial beheerst Geert de tactiek van verdeel en heers uitstekend. Kamerleden die niet loyaal zijn worden stelselmatig genegeerd en Geert beslist als een alleenheerser.

Marcial Hernandez

Volgens Marcial trok Geert de stekker uit het overleg met de VVD, CDA en PVV voor een nieuw kabinet. Geert wilde helemaal niet regeren. Hij is daartoe totaal niet in staat. Hij behandelt zijn fractie zoals de heersers in Noord Korea.

Noodweer 23 juni
Breukelen
Hagelsteen 23 juni

Den Haag





Hoog water in Winterswijkhttps://photos.google.com/photo/AF1QipM2S5C35cyf4Ddh5sxApodhOqueHy6hiv_pyo9M
Lana vlecht haar van mama Mirjam
Lana vlecht haar.
Zaterdag drie verschrikkelijke wedstrijden EK gezien. Ondertussen veel gelezen. Van Hanegem schreef in een column dat de buitenspelregel aangepast moet worden. Net zo als vroeger. Daar ben ik het niet mee eens. Vroeger was de buitenspelregel een tactisch wapen. Je kon de tegenstander door op het juiste moment in te stappen buitenspel zetten. Nu gaat dit niet meer op. Geturfd bij EK potjes: Het speelveld is soms maar 25 tot 30 meter lang en daar staan alle veldspelers. Verschrikkelijk om aan te zien. Geen ruimte en geen speler kan meer een andere speler uitspelen.
Daarom afschaffen die buitenspelregel. Ik word hierin gesteund door Marco van Basten en dat is een man met visie!